6 lekovitih ulja koja se nalaze u BH kozmetici

Kada kažemo lekovita ulja, mislimo naravno na biljna ulja!

Iako je njihova lekovitost i delotvornost poznata od davnina, čini nam se kao da je poslednjih decenija ona zaboravljena. Hiperprodukcija, globalizacija i konzumerizam ostavljaju svoj pečat u vidu brze i jeftine proizvodnje, koje zatim daju i manje kvalitetne, jeftine proizvode. U ovom slučaju, zamenjujući prirodna nerafinisana ulja mineralnim uljima. Osim porekla, razlika u načinu proizvodnje uspešno diktira cenu ovih sirovina, pa se tako mineralna ulja na tržištu mogu naći po mnogo povoljnijim cenama, i samim tim u mnogo većem procentu u kozmetičkim proizvodima na policama drogerija.

Stavljajući na prvo mesto zdravlje naših potrošača mi biramo isključivo kvalitetna biljna ulja, koja koži pružaju posebnu negu, leče rane, ublažavaju bore i nadoknađuju manjak lipida i vitamina u koži!

Dalje u tekstu čitajte o 6 biljnih ulja koja smo mi izabrali i koja možete naći u našim preparatima za negu kože lica i ruku.

6 biljnih ulja koja smo mi izabrali..

..su makadamija ulje, ulje slatkog badema, pirinča, semeniki grožđa, kokosovo ulje i ulje šafranike. Pored ulja, našu kozmetiku oplemenjujemo i hranljivim buterima, poput kakao i avokado butera, lekovitim vitaminom E, kao i sastojcima poput kaprilsko/kaprinskih triglicerida i decil oleata koji preparatima daju lepšu teksturu, a kožu dodatno neguju!

Pa, da počnemo..

Ulje slatkog badema

Ovo ulje je naš favorit!

I upravo zbog toga ga možete naći u većini naših proizvoda, tj. u BH kremama za lice Hydro Recovery i Intense Care, Coconut Touch kremi za ruke, Skin Repair buteru za ruke, kao i u našem Macadamia&Almond ulju za lice! U svim ovim proizvodima se nalazi pod INCI imenom: Prunus Amygdalus Dulcis Oil.

Ulje slatkog badema sadrži oko 80% oleinske kiseline, 20-30% linolne kiseline, bogato je beta-sitosterolom, skvalenom i vitaminom E.

Odgovaraće svakom tipu kože, a posebno će prijati osetljivoj i iritiranoj koži! Čini kožu mekom i glatkom, hrani je i revitalizuje.

Makadamija ulje

Ulje makadamija se dobija iz jezgara ploda oraha makadamije.

A zašto smo izabrali baš ovo ulje?

Zato što je bogato masnim kiselinama, poput oleinske (60%), palmitinske (10%) i linoleinske kiseline (2.7%). Zatim, sadrži i omega-3 i omega-6 esencijalne masne kiseline.

To znači da je izuzetno hranljivo, i kao odličan emolijens ima svojstvo da kožu čini mekom i nežnom. Koeficijent mazivosti je veliki, a pošto veoma priliči suvom ulju, brzo se upija i ne začepljuje pore. Mogu ga bez straha koristiti i osobe sa masnim tipom kože! Osobe sa suvom i zrelom kožom će ga veoma ceniti, jer ima antiage delovanje, te usporava nastanak bora, a istovremeno ublažava već postojeće.

Možete ga naći u našim kremama za lice Hydro Recovery i Intense Care, kao i u našem Macadamia&Almond ulju za lice! Tražite ga pod INCI imenom: Macadamia Ternifolia Seed Oil.

Kokosovo ulje

Kao visoko ocenjeno ulje na listi komedogenosti (ocena 4/5), postoji dosta ljudi koji se plaše da koriste kokosovo ulje u nezi lica!

Mi se slažemo da čisto kokosovo ulje može biti teško za kožu lica i da može začepiti pore, i zbog toga ga u našim kremama za negu lica nećete pronaći u procentima višim od 5%, dok se u Coconut Touch kremi za ruke, kao što joj i ime kaže, nalazi u malo većem procentu. Njegov INCI naziv je Cocos Nucifera Oil.

Neki se možda pitaju zašto ga uopšte i koristimo..

..smatramo da je kokosovo ulje jako korisno za našu kožu, kako je bogato masnim kiselinima poput laurinske (oko 45%), miristinske (16-18%), kaprilsko/kaprinskih triglicerida (10%), zatim i palmitinske, stearinske, oleinske i linolne masne kiseline. Ovako bogat sastav masnih kiselina ga čini izuzetno dobrim emolijensom koji kožu čini glatkom i nežnom.

Ulje šafranike

Sa dolaskom zime i hladnog vetra, većina nas počinje da se suočava sa problemom izrazite suvoće kože! A ono što je uglavnom najviše izloženo hladnoći, jesu našu ruke. Suve ruke često znače i crvenilo, iritacije i ranice..

Ove zime mi smo rešili da se uhvatimo u koštac sa hladnim vremenom i suvom kožom! Uveli smo Skin Repair buter za ruke čija ja osnovna uloga da ruke zaštiti od ovakvih problema, a ukoliko do njih i dođe onda da kožu zaleči.

Jedan od sastojaka Skin Repair-a jeste upravo ulje šafranike. Ulje šafranike sadrži preko 70% triglicerida linolne kiseline, zatim karotenoide, vitamine B1 i B2, eterična ulja i soli kalcijuma! Zbog ovakvog sastava ovo ulje uspešno neguje jako suvu kožu i štiti je tokom zimskih i vetrovitih dana.

Antioksidansi su tu da dodatno zaštite kožu od štetnih uticaja iz spoljašnje sredine, kao i od prevremenog starenja. Sigurni smo da ste svi čuli za onu rečenicu da ruke odaju godine, i da se prava dama po rukama prepoznaje?

Ulje šafranike u našem buteru možete prepoznati pod INCI imenom: Carthamus Tinctorius Seed Oil.

Ulje pirinča

Kad već pričamo o suvoj koži, moramo spomenuti još jedno ulje koje ovde igra veoma važnu ulogu. A to je, ulje pirinča!

Ovo ulje se dobija od pirinčanih klica i bogato je masnim kiselinama, poput palmitinske, oleinske i linolne, kao i vitaminom E, skvalenom, kolagenom i elastinom. Tajni sastojak ovog ulja je γ-orizanol, složeni kompleks različitih supstanci čija je glavna uloga da deluju protiv upala.

Zbog toga smo izabrali da ulje pirinča bude jedan od glavnih sastojaka naše Intense Care hranljive kreme za lice, ali i našeg Skin Repair butera. Lekoviti sastojci ovog ulja ga čine vernim pomoćnikom osetljive, suve, oštećene i zrele kože!

Oryza Sativa (Rice) Bran Oil je njegovo ime po INCI nomenklaturi.

Ulje semenki grožđa

Ulje semenki grožđa je našlo svoje mesto u našoj Intense Care hranljivoj kremi za lice!

Ako vam kažemo da sadrži proantocijanidine, koji su 20x jači antioksidansi od vitamina C i 50x jači od vitamina E, zaključićete da smo ga izabrali sa velikim razlogom!

Pored ovih antioksidanasa, sadrži 76% esencijalnih masnih kiselina, 1% esencijalne omega-3 masne kiseline, kao i vitamin E.

Svi ovi sastojci doprinose regeneraciji kože i sintezi kolagena. Zbog njihovog dejstva, koža je podmlađena, elastična i meka.

Pronaćićete ovo ulje u hranljivoj kremi kao Vitis Vinifera Seed Oil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: